Blauwe Hollander winnaar 13e Tekeningrassenshow
 

Op 17 februari 2007 werd de tekeningrassenshow in Veenendaal gehouden. Het was alweer de dertiende keer dat deze eendaagse keuring plaatsvond van Groot en Klein Lotharingers, Rijnlanders, Japanners, Eksterkonijnen, Papillons, Russen en Hollanders. De eerste jaren was het een typische rammenshow van tekeningdieren, maar de laatste jaren worden ook voedsters ingezonden. Dit jaar waren er zelfs ook enkele kleurdwergen met een tekeningpatroon van bovengenoemde rassen. Totaal waren er 278 dieren ingeschreven, 48 meer dan vorig jaar. Een mooie opsteker voor de organisatie die er wederom in geslaagd is om er een gezellige en geslaagde dag van te maken. Er werd zelfs een extra keurmeester aangetrokken om de keuring vlot te kunnen laten verlopen. 10 keurmeesters hebben de dieren beoordeeld. Alle tekeningrassen waren vertegenwoordigd. De leden van de Hollanderclub hadden zoals altijd het hoogste aantal dieren ingezonden 93 Hollanders in maar liefst 15 kleuren en 9 Witte van Hotots.

Wil van der Zalm werd de winnaar van alle tekeningrassen met een prachtige blauwe jonge ram, die door de Hoofdereprijsjury werd verhoogd naar U. Dezelfde ram was ook op de afgelopen KleindierenExpo de mooiste van de Hollanders. Mooiste Hollander op 1 na werd een bruine oude voedster van G. Grievink. Mooiste op 2 na een jonge zwarte ram van Ben Meijer. G. Schram had de mooiste op 3 na met een driekleur zwarte oude ram en Janneke Slendebroek brachten de mooiste op 4 na met een ijzergrauwe jonge ram. Jeugdlid Lennard Zoet bracht met een oranje oude ram de mooiste van de jeugdleden en werd daarmee de beste op 1 na van de jeugdleden van alle tekeningrassen.

Zoals gezegd werd Wil van der Zalm Kampioen van de tekeningrassenshow met een blauwe Hollander ram, deze werd in predikaat verhoogd tot U. Het mooiste tekeningdier op 1 na  was een Rijnlander zwarte ram van L. Vorstenbosch. De  mooiste op 2 na werd een Japanner jonge ram van Donny Schram.
De winnaar bij de voedsters werd T.J. de Vries met een Papillon driekleur zwart. Mooiste voedster op 1 na was van ons clublid G. Grievink met een oude  Hollander in de kleur bruin. 

De Hollanders werden gekeurd door A. Bakker, Th. Kingma en M. Kok..
Beste van keurmeester Bakker:              zwarte jonge ram van Ben Meijer
Beste van keurmeester Kingma:              blauwe jonge ram jong van Wil van der Zalm
Beste van keurmeester Kok:                   bruine oude voedster van G. Grievink

Fotoreportage Tekeningrassenshow 2007

 

Wie had de mooiste Hollander op de tekeningrassenshow in de afgelopen jaren?
1995    D. Grau,                       blauwgrijs, tevens mooiste alle tekeningrassen
1996    Wil van der Zalm,           beige
1997    Wil van der Zalm,           blauw, tevens mooiste tekeningrassen op 2 na
1998    Wil van der Zalm,         beige, tevens mooiste alle tekeningrassen
1999    Johan Kiewit,                 zwart
2000    Johan Kiewit,               zwart, tevens mooiste alle tekeningrassen
2001    J.J. Smits,                       zwart
2002    Henk Lentz,                   zwart, tevens mooiste tekeningrassen op 2 na
2003    Wil van der Zalm,           zwart
2004    Jan Gielen,                     zwart
2005    H.J. van Kruistum          zwart
2006    A. Vermeer                   zwart
2007    Wil van der Zalm         blauw, tevens mooiste alle tekeningrassen

Ben Meijer

Terug