Zwarte ram Coen van Slooten wint beide Clubshows

 

Coen van Slooten slaagde erin met zijn zwarte ram 1DT-310 (foto links) zowel de Noordshow alsook de Champion Show op zijn naam te schrijven, een formidabele prestatie. Op de Noordshow heeft hij al diverse keren de mooiste Hollander gebracht, maar tot dusverre nog niet op de Champion Show. Beide shows winnen met hetzelfde dier mag dan ook zonder meer als een unicum genoemd worden. “Zoiets maak je maar één keer mee”, aldus Coen. Het is de moeite waard om zijn erelijst eens te bekijken op zijn website www.hollanderfokker.nl .
Ook Geert Jan Groenhof heeft op beide clubshows hoge ogen gegooid met zijn fraaie oude madagascar ram 8VG-580 (foto rechts). Derde op de Noordshow en tweede op de Champion Show met hetzelfde dier! Doe dat maar eens na. De madagascar kleur zou dit jaar extra aandacht krijgen binnen de Hollanderclub. Een betere promotie is er niet.

 

 

IJzergrauw kwam ook op beide clubshows goed voor de dag. Op de Noordshow werd de ijzergrauwe voedster van Anton Meekma tweede; op de Champion Show was het een jonge voedster van Henk Lentz die derde werd.
Winnaar van de jeugdleden was Ronald Jansen met een jonge zwarte ram op de Noordshow en een Konijngrijze ram op de Champion Show (zie foto links). Daar wist hij ook een zeer verdienstelijke  Hollander Haaskleur te brengen, helaas de enige op deze show.
B. Herrema bracht op beide clubshows de fraaiste Witte van Hotôt. Op de Noordshow werd een jonge voedster de mooiste, op de Championshow behaalde zijn jonge ram 1ZW-321 maar liefst 96½ punten (zie foto rechts).

De volledige uitslag is te vinden op : uitslagen tentoonstellingen.

Een fotoreportage is te vinden op: fotoreportage.

 

De Hollanderclub kan tevreden terugkijken op beide clubshows, 191 Hollanders en 11 Witte van Hotôts op de Noordshow, 31 Hollanders meer dan vorig jaar. Op de Champion Show waren dit jaar 173 Hollanders ingeschreven en 10 Witte van Hotôts, maar liefst 42 Hollanders meer. Echter de Noordshow gaat nog altijd aan kop als het om het aantal Hollanders en Witte van Hotôts gaat. Mooi dat het aantal dieren fors hoger is dan vorig jaar. Kennelijk heeft de grotere tussentijd voor beide shows positief uitgewerkt. Maar gezien het aantal leden van circa 200, zouden we in staat moeten zijn om nog aanzienlijk meer dieren op beide clubshows in de kooien te krijgen. Een nieuwe uitdaging?

 

Beide shows zijn prima verlopen, zowel tijdens de keurdagen als ook daarna. Veel dieren, veel volk over de vloer, een gezellige drukte. Petje af voor de vele vrijwilligers van de organisatie die dagen (en nachten….) in touw zijn om e.e.a. in goede banen te leiden!

 

Nu op naar de Tekeningrassenshow op 18 februari in Veenendaal.

 

 

De foto's zijn gemaakt door Theo Janssen.

Swifterbant, 29 januari 2012,

Ben Meijer

 

Terug